Praamzeilen

De praam was de "aanhangwagen" van met name de boeren in de waterijke gebieden van Friesland. Veel boeren hadden hun land op eilanden en konden hun koeien, hooi en gereedschap alleen per schip vervoeren. In de 19e en begin 20e eeuw werden daarvoor meestal pramen gebruikt. Eerst werden de pramen van hout gebouwd, maar al snel werden deze vervangen door goedkopere en onderhoudsvriendelijke exemplaren van staal. 

De Nije Sylpream

In 2002 liet Scheepswerf Jelle Talsma Skipshelling I.Blom een ontwerp maken van een nieuwe zeilpraam. Uitgangspunt was een snelle en eenvoudig te hanteren platbodem, naar model van de bestaande geklonken zeilpraam. Met een computerprogramma en naar de moderne eisen van aerodynamica is de "De Nije Sylpream" ontwikkeld.

Eenheids-klasse

Aan de hand van het computerontwerp worden de stalen platen geheel geautomatiseerd, met plasmasnijders, uitgesneden. De casco's zijn dan ook identiek. Hierdoor onstaat een eenheidsklasse vergelijkbaar met de 16m2 , valk en regenboog. Dit is voor platbodem schepen uniek. De vereniging " De Nije Sylpream" bewaakt streng de technische eisen.
U kunt dus bij een wedstrijd nooit meer het schip de schuld geven van uw prestaties.

Nieuws en activiteiten
Contact - Sitemap - Tel: 0566-688557 - info@vaarevents.nl
Copyright © 2017 Vaarevents.nl bedrijfsarrangementen | All rights reserved