Veelgestelde vragen

In deze rubriek vindt u de antwoorden op de vragen die het meest worden gesteld.

Zijn de evenementen alleen geschikt voor zeilers?

Op alle onze schepen zit een ervaren bemanning, die desnoods zonder uw hulp kan zeilen. Het is natuurlijk leuker als u zelf actief deelneemt. De meeste evenementen zijn zo samengesteld dat het ook voor gasten die voor de eerste maal aan boord stappen een prachtige belevenis is.

Hoe zit ik aan boord, is het veilig?

De Nije Sylpream is als het ware één grote kuip. U zit op een comfortabele bank in het schip. Giek en schoten gaan bij manouvres boven uw hoofd langs. Door zijn geringe massa is alles makkelijk te bedienen. Het blijft natuurlijk zaak om altijd op te letten. Al onze  schippers zijn zeer ervaren en veiligheid staat bij hen voorop. Ook onze andere schepen voldoen aan de hoogste veiligheid eisen.

Mag ik zelf zeilen?

De schepen zijn eenvoudig te varen. Ook als u nog nooit gezeild hebt kunt u onder begeleiding aan het helmhout en de zeilen bedienen. Heeft veel ervaring, dan maken wij u graag 'teamcaptain'. en laten wij u zoveel mogelijk zelf zeilen.

Zijn er zwemvesten aan boord?

Er zijn voldoende zwemvesten aan boord voor alle opvarenden. 

Wat gebeurt er als er veel wind staat?

Bij windkracht 7 of meer blijven de meeste schepen in de haven liggen. In overleg met de schipper kunt u eventueel het water op gaan, maar de schipper heeft hierin het laatste woord. Overigens vinden de evenementen plaats op het binnenwater. Het is tot dusverre nog niet voorgekomen dat er niet is uitgevaren! 

Wat gebeurt er als het regent?

Een hele dag regen op het water is een zeldzaamheid. Bij veel regen is er voor de geplande walactiviteiten in de open lucht een alternatief op een binnenlocatie. 

Zijn de schepen verzekerd?

Alle schepen zijn verzekerd en alle schippers zijn wa-verzekerd jegens de opvarenden. Het verdient aanbeveling om de evenementenverzekering "Zeker Varen" af te sluiten. 

Nieuws en activiteiten
Contact - Sitemap - Tel: 0566-688557 - info@vaarevents.nl
Copyright © 2017 Vaarevents.nl bedrijfsarrangementen | All rights reserved